Tõnis Saar Gastronomy! (Tallinn)

10.03

Hind ühele huvilisele: 65.00 eurot

Kursuse algus 17.45 ja lõpp 22.00

Ettevaatusabinõuna otsustasime, et piirame inimeste kokkusaamist ja sellega seoses lükkame kõikide planeeritud avatud koolituste toimumise edasi.

Kui olukord on normaliseerunud, hakkame planeerima uusi koolituste aegu, millest siis ka jooksvalt teada anname.

 

Täna tegutseb Tõnis nö “nomaad kokana”, korraldades erinevaid pop-up õhtusööke ja pakkudes erilahendustega catering teenust nii Eestis kui mujal.

Vaatamata noorele vanusele on Tõnise kogemuste pagasis hulganisti põnevaid kogemusi nii Eestist kui välismaalt.

Mõne aasta eest naases Tõnis Rootsist, kus ta töötas kahe Michelini tärniga restoranis Fäviken Magasinet. Eestisse tulles osales ta koos heade sõprade Peeter Piheli ja Maido Maistega Kotzebue Bakery loomisel. Viimase esimeseks kliendiks sai Tabac Brasserie & Bar, mille peakoka rolli Tõnis peagi enda kanda võttis. Tõnis viis Tabaci kahe aastaga kõrgelt hinnatud kohtadele nii WhiteGuide’i kui Silverspooni poolt.

Tõnise kogemuste pagasisse kuuluvad veel sellised kohad nagu Leib Resto & Aed, esimene “from bean to bar” šokolaadikoda Chocokoo. Edinburghis asuvad ühe Michelini tärniga kala- ja mereannirestoran Martin Wishart  ning  The Castle Terrace.  

Eelmisel aastal tunnustas White Guide Tõnist Tabaci köögi üleshitamise ja “piirideta ning intrigeeriva” köögikunsti eest „Aasta koka“ tiitliga.

Menüü

  • Linnumaksa ​patee, marineeritud rabarberi, koriandri ja hapusaiaga
  • Lõhe crudo, kartuli rösti, särtsaka kurgi ja suitsutatud creme fraiche’ga
  • Meega röstitud tursk, muskaatkõrvitsa velouté ja pimenet d’esplette
  • Õrnalt suitsutatud part, pruunistatud võis küpsetatud maapirni, marineeritud metsaseente
    ja puraviku ​sabayon’iga
  • Tumeda šokolaadi ​ganache, soolakaramelli, kirevilja ja kakao oa küpsisega

Grupi suurus on maksimaalselt 25 inimest.

Hinna sees on tervitusjook, tee, kohv, lauavesi ja kõik retseptid.  Koha koolitusele tagab väljaostetud pääse.