Mis on Eesti rahvustoit?

Vastuseid on mitmeid: Leib. Kilu. Kama. Mulgipuder.
Millal te viimati silgukastet sõite või külalistele mulgiputru pakkusite?

Selge, et meie toidulaud on saja-aastatagusega tundmatuseni muutunud. Muutunud on meie toitumisharjumused, muutunud on tehnoloogiad ja muutunud on tooraine kättesaadavus.

Eesti vajab uusi rahvustoite või rahvatoite.

2017 aasta juunikuu seisuga oleme oma konkursiga jõudnud niikaugele, et tublid Eesti inimesed on meile hulganisti põnevaid retsepte saatnud.

Konkursi žürii on igal kuul välja valinud 5 retsepti, mida me üheskoos retsepti autorite, juhendajate ja veel terve hulga toidusõpradega oleme läbikatsetanud ja muidugi ka ära söönud.

Kokku on toimunud 8 eelvooru ja läbi oleme teinud 40 retsepti.

2017 a. sügisel toimuvad eelvoorude võitjate vahel kaks poolfinaali ja finaal, mille tulemusel selgub Eesti uus rahvustoit. Sügisel avaldame jooksvalt lisainfot ka meie konkursi FB lehel.

facebook.com/UusEestiRahvustoit

Kõik eelvoorudesse jõudnud retseptid avaldame ka ühises kokaraamatus.

Projekti toetajad:

Selver   Electrolux_logo, kodukale